Hedef Yks 2024 Akademik Takip Komisyon Kararları

Hedef Yks 2024 Akademik Takip Komisyon Kararları

02.11.2023 19

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KOZAN KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

HEDEF YKS 2024 AKADEMİK TAKİP KOMİSYON KARARLARI

 

Öğrencilerimizin üniversiteye hazırlık ve kariyer planlama sürecinde etkin olarak desteklenmesi için her zümreden bir öğretmen seçilerek  "Akademik Takip Komisyonu" oluşturuldu. Komisyon okulda uygulanacak eylem planını belirlemek için bir toplantı gerçekleştirdi.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'müzün başlattığı "Hedef YKS 2024 Projesi" kapsamında okulumuzda 2023-2024 eğitim öğretim yılı içerisinde yapılacak faaliyetleri planlamak için "Akademik Takip Komisyonu" oluşturuldu. Okulumuz Din Öğretimi Yazışmalarından sorumlu müdür yardımcısı, koordinatör öğretmen, rehber öğretmen ve zümre başkanlarından oluşan komisyon, Üniversitelere Hazırlık Eylem Planı oluşturmak amacıyla, Okul Müdürümüz Ali SAYGICAK başkanlığında bir toplantı gerçekleştirdi. Komisyon'umuz tarafından yürütülecek eylem planı kapsamında, öğrencilerimizin gelişimlerinin takip edilmesi için çalışma takvimi oluşturuldu. Bu toplantıda " Hedef YKS 2024" sloganıyla aşağıdaki konularla ilgili kararlar alındı:

 

ü  12.sınıflarla ilgili deneme takvimi oluşturulması.

ü  Eğitim Koçluğu, sınıf danışman (koç) öğretmenlerin belirlenmesi

ü  11. ve 12. Sınıflarda da koçluk uygulaması başlatılması

ü  Okul rehberlik servisinin yaptığı program dahilinde öğrenci ve velilerle moral motivasyon, bilgilendirme, sunum ve  seminerlerinin yapılması

ü  Okulun ve projenin tanıtılması

ü  Tanıtım panosunun ve okul sitesinin düzenlenmesi

ü  12. Sınıf velileriyle Kasım ayı içerisinde bilgilendirme toplantısı yapılması